Dags för BUFF Filmfestival – i år digitalt – och därmed kan ALLA se världens bästa nya barnfilm. Privatperson såväl som branschkollega!

Jag har genom åren uppmuntrat er branschkollegor att åka till BUFF och fler har velat åka än vilka som faktiskt kunde sätta av tid och pengar för festivaldagar i Malmö. I år övergår min uppmuntran till en glädjefylld uppmaning – nu kan vi alla ta del av utbudet tack vare att festivalen blir till nästan 100% digital, på grund av Corona. Inga kostnader för resor, hotell och tiden att se ny film…den finns ju alltid!

Även för dig som är privatperson ges möjlighet att ta del av BUFF. Oavsett om du vill se filmerna själv eller tillsammans med barn så kan du teckna upp dig på BUFF Play för ynka 99 kronor och se över 100 filmer. Du registrerar dig på www.buffplay.se och kan från nästa lördag 13 mars se programmets filmer under 24 timmar.

För dig som arbetar i branschen rekommenderar jag istället en branschackreditering för 400 kronor och då har du tillgång att se alla filmer inte bara 24 timmar utan hela festivalperioden 13-21 mars. I ackrediteringen ingår även seminariet ”Reaching the young audience” i regi av ECFA (European Children Film Association), daglig talkshow med gäster och BUFF-klassikern Work in progress. Teckna upp dig för ackreditering här!

En nyhet som direkt är riktat till biografer (och skolbioarrangörer) är Filmregionernas digitala ”BUFF Meet-up” där distributörerna SF Studios, Folkets Bio, Lucky Dogs, Filmcentrum, Smorgasboard Picture House och Edge Entertainment pitchar in deras marknadsplaner och tips för hur er biograf ska locka publiken på just deras nya barnfilmer. Denna kostnadsfria meet-up är torsdag 18 mars klockan 16.00 och du anmäler dig här! Programmet kan du ladda ner här:

Barnfilm är en av biografernas viktigaste intäkter. Naturligtvis med fokus på stora varumärken och från studios, men utöver intäkter är ju också barnen framtidens biografbesökare. Många är de biografer som vill visa ett större utbud av barnfilm för sin publik, här finns nu toppenmöjlighet att bli inspirerad av både filmer, seminarier och meet-ups. För alla cineaster så kan ni själva minnas tillbaka till vilken barnfilm ni såg och blev betagna av filmmediet och dess kraft. Och för oss som har förmånen att jobba i branschen – det är dags att inspirera kommande generation med riktigt bra barnfilm – och den visas garanterat på BUFF!

Själv ser jag bland annat framemot att se TOTTORI – SOMMAREN VI BLEV SUPERHJÄLTAR som har biopremiär 14 mars här i Sverige genom Folkets Bio.

Vi ses på BUFF! Eller ja…Vi ser en massa BUFF-filmer!

Lämna en kommentar

Under Allmänt biografer, Barnfilm, Funderingar, Internationellt, Marknadsföring, skolbio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.