Om mig

Jag som skriver heter Jens Lanestrand och arbetar som verksamhetsledare på Biografcentralen. Jag har tidigare bland annat arbetat som filmkonsulent i Västra Götalandsregionen med ansvar för biograffrågor, varit en av initiativtagarna till SKL-upphandlingen av 2K-projektorer, suttit med i SFI´s referensgrupp för Biograf- och digitaliseringsstöd för att nämna några andra erfarenheter från branschen.

Föreningen Biografcentralen bildades 2011 och är en branschorganisation för biografer som visar kvalitetsfilm med kurser, rådgivning, nätverk och distribution av internationella klassiker, barnfilmer och utvald svensk independenfilm, läs gärna mer på www.biografcentralen.se. 

Bloggen startade jag med syfte att öka kännedomen och sprida kunskap om en annars i många fall ganska sluten bransch, samt att inspirera till reflektion och utveckling på olika plan. Jag, liksom många med mig, upplever en ohälsosam tystnad och brist på forum för diskussion om svensk filmkultur och branschspecifika frågor. Jag försöker i mån av tid och lust dela med mig av aktuell information och funderingar som berör kvalitetsfilm, digitaliseringen och biograffrågor i allmänhet.

Jag ser gärna att du kommenterar här på bloggen och du kan såklart även skicka meddelande till mig på jens.lanestrand@biografcentralen.se. Mitt telefonnummer är 0761 – 99 33 80. Vi ses också på Twitter @JensLanestrand och följ gärna @biografcentralen på Instagram!