LineUp Online – för ökad inspiration till vårens filmsättning!

Vi är många som andats ut när restriktionerna släppts och biograferna åter får bjuda in besökare till salongerna för att njuta film där den upplevs som bäst! Samtidigt har det varit minst sagt två rejält tuffa år för branschen, och det kanske är mentalt som både vi och publiken behöver öppna upp för film på bio igen.

I december kunde vi ha de två första dagarna på fyra dagars Biografföreståndarutbildning fysiskt på plats på Filmhuset i Stockholm och vilken glädje det var att äntligen ses, och prata film och bio! Vi hade som tidigare två distributörer på plats, denna gång TriArt Film och SF Studios – och som tidigare fanns det massor att prata om och diskutera mellan biografföreståndarna och distributörerna.

Inget nytt under solen – dialog och ökad förståelse för varandras utmaningar, förhållningsregler och behov är superviktigt. Det är lätt att distributören å sin sida vill att biograferna ska jobba mer för deras filmer, och biograferna å sin sida kan tycka att distributörerna mest syns i storstan eller inte tar fram rätt material.

Där på Filmhuset återaktiverade jag en idé sedan 2020 om att bjuda in biograferna till att på ett bättre sätt än dagens mailbombande och olika hemsidor, ta del och inspireras av kommande filmerna i distributörernas lineup. Idén till LineUp Online föddes och kändes väl värd att testa.

Sagt och gjort – TriArt Film var först ut och sedan har ytterligare sex distributörer delat sin lineup till en publik på över 750 personer (live 256 personer och på Vimeo hittills 520 visningar) i halvtimmeseffektiva webbinarier. Mycket roligt att så många tagit del av innehållet – det känns som upplägget passat många.

Personligen har jag blivit inspirerad att se många av filmerna som annars skulle gått under radarn i informationsflödet. Många har också hört av sig och gett uppskattande feedback, från mindre biografer till filmsättarna på Svenska Bio.

Känslan är också att distributörer som inte enbart har (mainstream-)titlar som redan är kända hos biograferna (och publiken) nått ut bättre och fått fler biografer att boka in visningar – hurra för breddat filmutbud på svenska biografer!

Kanske vi återkommer med konceptet till hösten!

Klicka här för att komma till samtliga inspelningar eller se nedan!

Lämna en kommentar

Under Allmänt biografer, Biografcentralen, Marknadsföring, utbildningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.