Bio Drakstaden – Sveriges största fristående biograf med 8 salonger öppnar idag!

Idag är en dag att minnas i den svensk biografbranschen. Folkets Hus Sundsvall tar över driften av husets 8 salonger, som tidigare sköttes av Filmstaden. Varför är dagen minnesvärd? Jo, vår bransch behöver fler större fristående aktörer för att råda bot på dagens biografmonopol där Filmstaden och Svenska Bio har mellan 82-85% av marknaden i Sverige – en osund marknadsandel oavsett bransch.
Läs även mitt inlägg från april 2019 ”Filmstaden/SF Bio tappar sin bio i Sundsvall – Folkets Hus och Parker tar över!”.

Det är dock onekligen den tuffaste öppningen en biograf i modern tid möter med Corona pandemin som en blöt filt liggandes över branschen med uppskjutna filmpremiärer och närmast obefintliga publiksiffror för de biografer som håller öppet, merparten är stängda i Sverige. Idag blir det ändock en smygpremiär hos Bio Drakstaden, med en längtan till nya premiärer senare i juli och augusti.

Tack vare Bio Drakstaden och deras inköp av Veezi kassasystem kommer det nu också bli tillgängligt för fristående biografer i Sverige att köpa in så kallade ”Biomater”, vilket tidigare bara funnits på Filmstaden/Svenska Bio. I biomaten kan publiken köpa biljetter även när biljettkassan är stängd och redan nästa vecka installeras två Biomater från Aures och Veezi på plats i Sundsvall. Här syns direkt fördelen för de fristående biograferna med en större aktör som driver på utvecklingen som sedan kan ”spilla över” för andra fristående biografer.

Jag önskar Bio Drakstaden varmt lycka till!

Läs mer och se programmet på www.biodrakstaden.se.

Lämna en kommentar

Under Allmänt biografer, Biografcentralen, Veezi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.