Briljant Adventskalender som gått viralt av Folkets Hus Bio Surahammar!

Jag trodde inte mina ögon. Det är ju så himla smart! Och vilken spridning på inläggen på Facebook…

Sätt på ljudet 🙂

Folkets Hus Surahammar, tidigare i höstas utsedd av Folkets Hus och Parker till Årets Biograf, har sedan 1 december varje dag delat en Adventskalender som är lika enkel som briljant. Jag kände att jag bara var tvungen att ringa upp föreståndaren Mikael Thorsen och höra mer om det.

Mikael berättade att idén kom han på under en promenad och först tänkte han inför advent kopiera Skoghalls Folkets Hus* som i flera år gjort en uppmärksammad äggjakt på orten under påsk. Men Mikael kände att då blir det mest för de som bor på orten lokalt medan istället något på Facebook kan ge fler aktiva och engagerade från deras publik. Idén landade då i en Adventskalender som istället nu även når boende och publik utanför Surahammar!


I varje ny lucka döljer sig en fråga som den tävlande får svara på samt även dela inlägget – och varje dag lottas en fribiljett ut. Själva kalendern bygger på biografens månadsprogram och Mikael berättar att han satt en fiskelina som de drar i när luckan öppnas och byter enkelt ut frågan från dag till dag. Han filmar själv med en mobiltelefon och en kollega som drar i linan spelar någon passande musik på sin mobil – enkelt och smidigt.

Han använder sedan en slumpgenerator varje dag för att få fram ett nummer på den som vinner biljetten och letar upp det bland kommentarerna.

Inläggen har delats varje dag mellan 45 ända upp till 72 gånger, och alla som känner till FB-algoritmer förstår kraften i dessa organiska obetalda inläggens spridning.

Hatten av för Micke i Surahammar, eller kanske passar bättre med Tomteluvan av… Briljant marknadsföring för minimal kostnad!

Hur många adventskalendrar på biografer får vi se 2020 tro…?

* Skoghalls Folkets Hus som också är fenor på det här med snygg och effektiv marknadsföring har varje år en äggjakt som engagerar besökarna. Biografen gömmer ett antal ägg som innehåller biorelaterade godsaker – något de berättade om på senaste Biografföreståndarutbildningen där både Skoghall och Surahammar gick. Utbyte och inspiration 4-ever!

In och Gilla Folkets Hus Surahammar på Facebook för att följa kommande luckor!

Lämna en kommentar

Under Allmänt biografer, Biografcentralen, Funderingar, Marknadsföring

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.