Västra Götalandsregionen avsätter 800 000 kr för att utveckla biografen som mötesplats – viktigt även för andra regioner, län och kommuner!

Västra Götalandsregionen och dess Kulturnämnd har länge legat i framkant när det gäller att avsätta medel för att digitalisera och utveckla biografer.
I en helt ny utlysning avsätter Kulturnämnden 800 000 kronor för ”Pilotprojekt som utvecklar digitala biografer som mötesplats”, med sista ansökningsdag 7 september. Dessa medel kan sökas av biografföreningar och kommunalt ägda biografer i Västra Götaland som kan motivera på vilket sätt man vill arbeta med publikutveckling, arrangörsutveckling, nya former för folkbildning och digital teknik.

För biografen som kulturell mötesplats är en utlysning som detta oerhört viktig. När Sveriges största region (49 kommuner) så tydligt visar med hela handen att lokala biografen är en angelägen kulturinstitution – då följer fler regioner och län efter! Likaså blir det klart för kommuner att biografen är en verksamhet som på många orter behöver stöd från det offentliga!

Läs mer om utlysningen här!

Lämna en kommentar

Under Allmänt biografer, Digitalisering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.