Biografhjärtan slår extra hårt för barnens första biobesök!

Jag har nyss telefonintervjuat de tre nominerade biograferna till Årets Barnbio 2018 och blir så berörd över den enorma drivkraft och engagemang alla tre visar upp. Och trots sina olikheter så var det en gemensam sak som de alla sa – nämligen glädjen och det stora i att få vara en del i barnens första biobesök!

Alla tre biografer visar Knattefilm (heja Folkets Bios distribution) där biobesökarna kan vara så unga som tre år. De berättade om hur de hälsar välkommen både i foajé och i salongen, oftast på samma nivå som barnen på en stol eller nära golvet.
En berättar för publiken hur det går till på en biograf där det först ”gonggongar”, ljuset släcks ner och sedan börjar filmen.
En frågar publiken om det finns några ”biodebutanter” i publiken och dessa får ett extra välkommet som nya besökare.
En frågar barnen i publiken vad en kan göra om en blir lite rädd under filmen – en pojke sträcker upp handen och berättar att: Då kan jag hålla i min kompis hand…

Alla tre biografer pratade om vikten av att erbjuda framtidens biobesökare fina upplevelser på sina första biobesök som huvudmål, i motsats till ett kommersiellt mål att maxa biljettintäkterna.

Nästa fredag avgörs det i Malmö under BUFF Filmfestival vilken av biograferna som vinner 15 000 kronor och som därmed också får stå värd för årets Barnbiodagar/Barnbiokonferens. Tills dess är alla tre vinnare och jag hoppas de får uppmärksamhet så det fullkomligt spritter om det!

Lämna en kommentar

Under Allmänt biografer, Barnfilm, Biografcentralen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.