Hur mycket är det värt att Filip och Fredrik nämner bio.se i sin podd och på Instagram >140 000 visningar?

Skärmklipp 2018-03-09 15.24.27

I veckan har Tårtgeneralen premiär över hela landet – förväntan om en stor publiksuccé är stor, inte minst hos landets biografägare.
Inför premiären har Filip och Fredrik lyft både www.bio.se i ett gäng Instagram-inlägg och även i sin podd – vilket vi är oerhört glada över – men hur mycket är det egentligen värt?

Utmaningen för bio.se är att vi vill förändra ett beteende hos biopubliken, på lång sikt. Den stora biopubliken (83 %) går sedan Hedenhös tid per automatik in på sf.se när hen ska köpa bioupplevelse. Fram tills i december har det inte funnits en annan samlande sajt att vända sig till.

Att vi nu har lanserat bio.se där publiken kan upptäcka utbudet hos 155 biografer över hela Sverige, varav merparten också visar Tårtgeneralen, innebär ett stort steg framåt. Men det betyder inte per automatik att den stora publiken hittar sajten – det är något som tar tid och kräver långsiktigt målmedvetet arbete.

Skärmklipp 2018-03-07 06.56.05

Svensken går knappt 2 gånger per år på bio. Det innebär att vi har två gånger per år på oss att synas konkret när biopubliken ska välja biograf och film…

För varje gång som biobesökaren möter bio.se i annonser, på sociala medier, i poddar etc ökar chansen att hen när väl en biljett ska köpas gör på ett nytt sätt, dvs även går in på bio.se.
Skärmklipp 2018-03-07 06.54.58
Så på frågan om hur mycket det är värt att två tunga influencers som Filip och Fredrik lyfter vår sajt – Oerhört fantastiskt mycket värt!!!

1 kommentar

Under Allmänt biografer, Funderingar, Ny biosajt

Ett svar till “Hur mycket är det värt att Filip och Fredrik nämner bio.se i sin podd och på Instagram >140 000 visningar?

  1. Rune Lanestrand

    Jag har inte sett filmen men Filip och Fredrik vill lyfta upp landsorten och därmed indirekt också de mindre biograferna som kämpar runt om ilandet. Även i städerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.