Lennart Persson på Park Bio i Vara – 75 år i biografens tjänst!

Foto Mats Rosqvist Nya Lidköpings Tidningen

75 år i biografens tjänst – en av Sveriges mesta trotjänare av film, biograf och en äkta cineast är Lennart Persson som jag hade glädjen att träffa flera gånger på olika biografträffar i Västra Götaland.

Nu fyller Lennart 85 år och har sedan han började affischera som 10-åring jobbat på flera biografer i Vara och omnejd. Nu har Lennart lämnat över till nästa generation på Park Bio i Vara  men han hjälper fortfarande till med affischering – cirkeln är sluten som han säger:).

Lennart har en mängd underbara historier som han delar och nu sprang jag på följande som publicerades i Nya Lidköpings Tidningen:
En händelse som Lennart minns speciellt ägde rum på Bio Kronan när de båda konkurrerande lokalredaktörerna Klas Karlsson, NLT och Rune ”Bimbo” Johansson, SkLT, sin vana trogen utnyttjade dåtidens möjlighet för journalister att gå på bio gratis. Några filmrecensioner producerade de inte, däremot var de behjälpliga på annat vis. Den här gången var det vilda västern på Kronan, närmare bestämt Mannen från Kentucky med Burt Lancaster. En överförfriskad person i salongen kommenterade flitigt en av filmens höjdpunkter. Då fick Klas och Bimbo nog. – Bimbo höll upp dörren och Klas tog tag i mannen, ledde ut honom och kastade honom ned för stentrappan på Kronans innergård. Jag är glad att han inte slog ihjäl sig, säger Lennart som dock berättar att de två redaktörerna innan sitt ingripande fick klartecken från landsfiskal Sven Horney, som också satt i salongen.”

Stort Grattis Lennart på din 85-årsdag!
Respekt för din gärning – en äkta biohjälte!

Klicka här för att läsa hela artikeln om Lennart!

Länk till Nya Lidköpings Tidningen (kräver prenumeration)

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt biografer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.