Flera nya biografer i Stockholms län! Men alldeles för få erbjuder publiken nätköp av biljetter…

Ramon Reissmüller från Filminstitutet pratade om nya möjligheter för biografer

I onsdags arrangerade Film Stockholm en mycket välbesökt Nätverksträff på Biograf Victoria med en mängd positiva inslag för framtidens biografer.

Idag finns det, utöver SF Bio och Svenska Bio, faktiskt så många som drygt 30-talet biografer i länet varav tyvärr många är oupptäckta för den stora publiken. På träffen presenterades även att flera nya biografer är i uppstart:)

Stockholm stad öppnar i september biograf Vågen 2 i Kulturhuset Skärholmen, där de nu söker Projektledare biograf- och filmverksamhet (sök senast 1 juni).

Möja Bio satsar på nydigitalstart till sommaren och Bio Capitol öppnar upp 3 salonger vid St Eriksplan efter sommaren.

Nya biografer utreds även i Blackeberg i form av nystart av Bio Kaskad och Bio Bristol i Sundbyberg. Både Kaskad och Bristol har i år fått draghjälp och strålkastare på sig som unika kvartersbiografer genom projektet Biograffestivalen – underbart projekt!

Filminstitutets friare roll med den statliga filmpolitiken har inneburit att det nu även utreds och lär skapas stöd för nyetableringar av biografer som kompletterar övriga utbudet. En utredning (Stöd till nya biografer_DnrSFI2017_467) togs fram och diskuteras nu i maj av Råden för vidare hantering och beslut.

Inför min egen presentation av bio.se gick jag igenom dessa 30 08-biografer och besökte hemsidorna för att få svart på vitt vilka som idag erbjuder köp av biljetter på nätet. Detta med tanke på den ”revolutionära” möjligheten för publiken att till slutet av sommaren samlat hitta utbudet på 08-biografer på http://www.bio.se, och där publiken förväntar sig (år 2017!) att också smidigt köpa sin biljett direkt i mobilen.

Utmaningen är att det idag endast är 7 (!) av 30 biografer som erbjuder köp av biljetter på nätet. Detta bör varje biograf snarast rannsaka sig själva och anpassa till publikens krav och för att ta tillvara möjligheten med bio.se. Här är kanske den största risken med bio.se, dvs att ett för litet antal biografer erbjuder köp via nätet.

En 08-biograf som fram tills nyligen inte erbjudit köp på nätet utan haft manuella biljettblock är Bio Forellen i Tyresö. Marcus Löwin berättade varför de valde Veezi och hur de ser på möjligheterna. Vill du läsa Marcus presentation kan du ladda ner den här: Bio Forellen Tyresö 2017-05-10

 

Vår egen presentation om bio.se och Veezi kan du ladda ner här: Presentation bio.se och Veezi 170510

 

 
Vill du läsa Film Stockholms utredning från 2016  kan du ladda ner den här: Var visas filmen?

Stockholms biografer går mot en ljus framtid på många sätt – inte minst med en ny strålkastare i form av bio.se!

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt biografer, Funderingar, Ny biosajt, Svenska Filminstitutet, Veezi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.