Brev till Kulturdepartementet och SFI

Jag beskrev i ett tidigare blogginlägg hur merparten av komplementbiografer i Sverige inte kan söka stödet från Kulturdepartementets 60 miljoner. Jag har idag skickat in en uppmaning om att snabba på den process som gör att en ansökan om notifiering kan godkännas av EU-kommissionen.

Det är helt avgörande för många komplementbiografer när det gäller att finna finansiering till sina salonger, ofta 2-3 stycken. Det är helt absurt att det med nuvarande regler gör att dessa biografer som visar ett grymt bra kvalitetsfilmsurval utestängs från dessa statliga miljoner. Särskilt i de fall där kommuner och regioner har hörsammat den nationella uppmaningen om att bidra till en uppväxling av statliga stödet och där deras stöd är en del av det maximala offentliga stödet på €200 000.

Jag vet ju att det inte är meningen att dessa biografer ska utestängas, men det är viktigt att det inte blir en långbänk och försenad ansökan, där ett svar sedan kan dröja upp till 3 månader. Många biografer arbetar högst intensivt med att finna övrig finansiering och ju längre tiden går desto krångligare ställer denna regel till det. Det finns det ingen som tjänar på!

Information kring de minimis 2011 (brevet som skickades till Kulturdepartementet och SFI)

Lämna en kommentar

Filed under Digitalisering, Kulturdepartementet, Svenska Filminstitutet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.